Hadd legyen mindig ilyen egyszerű az imám: szükségem van Rád Uram!

Hadd legyen mindig ilyen egyszerű az imám: szükségem van Rád Uram! (2016.01.08.)

Drága Istenem, csak köszönöm Neked, hogy formálod a gondolataimat, formálod a szívemet. Köszönöm Neked, hogy ismét foglalkozhattam az imával, ezzel a fontos témával és ismét, újra és újra arra tanítasz, hogy nem az a lényeg, hogy én mit kérek. Hiszen az imában az a lényeg, hogy Téged keresünk, a Te szívedet akarjuk látni, egyek akarunk Veled lenni Istenem. Szeretnénk Téged megismerni, akarunk megismerni, akarjuk kutatni a jellemedet. Akarjuk elsajátítani is a jellemedet, akarunk formálódni a Te szíved által, a Te szíved hasonlatosságára. Ebben segíts nekünk Uram! Ez a végső cél és igazából ez az egyetlen cél.

freely-10006

Mit számítanak körülmények Istenem, mit számítanak azok a dolgok, amik csak körbevesznek. Hiszem Uram, annyira mély a hitem ebben, hogy ha keresünk Téged, a Te királyságodat, akkor a többi már nem számít, mert azt mind ráadásként, csak úgy megadod nekünk.

Csak köszönöm Uram, hogy újra és újra csak felhozod ezt bennem, s hogy mindig teszel róla, hogy ide visszajöjjek, visszakanyarodjak. Az egyik legfontosabb tanításodhoz. Hogy Téged akarjunk, Téged keressünk, ez legyen az első. Ez legyen az első a szívünkben, az elménkben, és legyen ez az első a tetteinkben is.

Úgy hogy csak keresem a Te szíved Istenem, keresem és kutatom a Te jellemedet. Keresem, mi az, ami a szíveden van, mi az amit szeretnél látni, szeretnél hallani. Szeretlek Uram!

Adj kijelentést Magadról Uram, mutasd meg újra és újra, hogy mi van a Te szíved közepén. Mit szeretnél? Mire tudsz használni? Mire akarsz használni, mert Te bármire tudsz. Csak használj engem, csak hadd legyek eszköz a Te kezedben! Csak hadd szóljon az életem Terólad Istenem! Csak hadd tudjam, hogy lehetek egy Veled, hogy valóban kettészakadt a kárpit és közvetlen közelségben gyönyörködhetek Tebenned. Hogy elrejtőzhetem a szárnyaid árnyékában. Hogy védelem vagy a számomra és a Te tenyeredben ott rejtőzhetek.

Drága Istenem, köszönöm Neked ezt a Bibliaiskolát. Olyan csodálatos. Bocsáss meg, ha nem használtam ki eléggé. Nagyon sokat tanultam így is. Segíts engem Uram abban, hogy minél többet tanulhassak Tőled és Rólad! S formálj, legfőképp használj!

Bocsáss meg, ha nem tudlak méltóképpen bemutatni a gyerekeimnek. Bocsáss meg, ha rossz képet festek Rólad bárkinek. Ne azért formálj, mert jó akarok lenni. Ne azért formálj, mert meg akarok felelni. Csak egyszerűen eszközzé alakíts! Mindig úgy formálj, amilyen eszközre szükséged van! Mert a Te kezeidnek a nyomát szeretném viselni akkor is, amikor fájdalmas. És félelemmel tudom ezt kimondani Uram, de hadd legyen igaz, hogy a döntés az enyém, s a többi a Te munkád. Szeretnélek méltóképpen képviselni. De ha ezt nem tehetem, mert nem vagyok rá méltó, nem vagyok rá alkalmas, akkor csak egyet adj: hogy a Te munkádban hadd legyek eszköz. S ne úgy, hogy én akarjak bármit, hogy én izzadjak ki bármit, hanem csak, ha kell, tégy engem még gyengébbé, hogy a Te erőd megnyilvánulhasson. Nem tudok a gyerekeim nevében imádkozni Istenem, nem is akarok. Ezért őrájuk Uram a védelmedet kérem most.Az óvó szárnyaid betakarását. Óvd őket kérlek, óvd a szívüket, óvd a testüket, óvd az elméjüket, a lelküket és Te légy betakarása a szellemüknek. S fogalmam sincs, hogy mire tudsz használni, amikor az életem csak merő csőd és a Te jellemedet sem tudom kellő módon, méltó módon bemutatni. De mégis ez az imám Uram, ami a Te kegyelmednek a gyümölcse, hogy használj engem Istenem, a Te céljaidra, bármi is legyen. S ha rajtam keresztül nem látszik a Te dicsőséged, s ez rossz fényt vet rám, az nem számít. De ne engedd, hogy Terád rossz fény vetüljön miattam. Azt ne engedd kérlek!

Szeretlek Uram és köszönöm, hogy mutatsz a szívedből, s közel engedsz magadhoz.

Nem azt kérem Uram, hogy vegyél ki ebből a helyzetből, hanem az az imám Uram, hogy ebben a helyzetben mutasd meg a Te dicsőségedet, a Te végtelen hatalmadat, hogy leburoljon előtted mindenki.

Úgy hogy drága Istenem, fogom a problémáimat, kiterítem Eléd, felemelem Rád a szemem és azt mondom: Uram, kérlek tégy valamit ebben a helyzetben, dicsőülj meg, mutasd meg a hatalmadat. Akár teszel valamit, akár nem, Te vagy az úr és én a Tiéd vagyok, Téged foglak dicsérni és Veled fogok járni, bármi történjen!

Uram, szükségem van Rád, ismernem kell a szívedet, látnom kell Téged, szükségem van Rád és azt kérem, hadd találkozzam Veled az imáimban. Nem a problémáimat akarom körülírni, amikor hozzád beszélek, hanem Téged kereslek Istenem. Hadd legyen mindig ilyen egyszerű az imám: szükségem van Rád Uram!

Ámen.

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.