2010-től imádkoztam azért, hogy Bibliaiskolai formában is tanulhassak Tőle és Róla.

Korábban nem volt Bibliaiskola a gyülekezetemben és nem is tartották fontosnak a tanulásnak ezt a módját. Engem azonban hívott erre Isten, igaz, még most sem tudom, hogy miért.

2013-tól, amióta a mostani drága gyülekezetben vagyunk családtagok, igazából már adott volt ez a nagyszerű és Isten szerinti Bibliaiskola, a KETA, ám ez Budapesten van, mi pedig Debrecenben.

2015-ben végre felismertem, hogy igazából nyitott nekem Isten egy utat arra, hogy hetente egy nap felutazzak és legalább egy nap, azaz egy este óráin részt vegyek. Hálás vagyok érte Istennek és a KETA vezetőinek, tanárainak, hogy lehetővé teszik ezt a számomra. Külön hálás vagyok a gyerekeimnek, akik segítenek és elviselik hetente egy délután és este, valamint a másnap reggeli hiányomat, hősiesen és bátran, nagyon ügyesen helytállva nélkülem is.

 

Update: 2016-ban Isten utat nyitott nekünk a Budapestre költözésre. Ez az út látszólag nagy (anyagi) veszteséggel és gyötrelmekkel volt kikövezve, ám tudtuk, hogy erre hív Isten. A “látszólag”-ot pedig úgy értem, hogy a veszteség sokkal régebben keletkezett és Isten most egy megkövült és emberileg lehetetlen helyzetből mentett ki. A kívülről veszteségnek látszó helyzet így igazából hatalmas nyereség volt. A gyötrelmeket persze nem lehetett megspórolni 🙂

Így alakult, hogy két szemeszternyi utazgatás után immár budapesti lakosként folytathattam a KETÁ-t 2016. szeptemberében. Dicsőség Neki!

 

A KETA jegyzeteket a KETA BLOG aloldalra találod összegyűjtve, ide kattintva is megnyithatod:

KETA BLOG

 

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.