Megtérésem után kb. 3 évvel tanítványságra is hívott Jézus.

Ha egy bejegyzésnek az “Istennel járva” megjelölést tudom adni, az egy külön blogoldalra is felkerül.

A tanítványsághoz kapcsolódó bejegyzéseket itt keresd:

TANÍTVÁNYSÁG BLOG

 


Szeretek tanulni Isten igéjéről.

Amikor először tanultam a Bibliáról, sajnos – mivel az akkori gyülekezetemben nem volt Bibliaiskola – csak három évvel a megtérésem után, egy egészen új világ tárult fel előttem. Akkor is azt mondtam, és azóta is azt tartom: bár sok mindent tanultam már életemben, nincs a világon még egy olyan dolog, ami annyi gyönyörűséget okozna számomra, és amely annyira élettel teli lenne, mint a Biblia tanulmányozása.

Azóta is szívesen olvasgatok olyan tanulmányokat is, amelyek Bibliaismereti írások. Még ha nem is az ige tanulmányozásáról van ilyenkor szó, mégis azt vettem észre, hogy egy-egy ismeret megszerzésével bizonyos könyvek egyszerűen csak másképp szólnak hozzám. Sok mindenre fény derül, rengeteg az “aha”-élményem és csak egyszerűen mélyül a megértésem egy-egy részről. Én nem tudom, hogy ezzel más hogyan van, de nekem valamiért a szívembe írta Isten a “Tőle és Róla” való tanulást.

Sajnos azonban nem tudok mindent megjegyezni, vagy egy idő után megkopik az, amit korábban észben tudtam tartani. Sokszor gondoltam már, amikor eszembe jutott egy téma, mondjuk beszélgetések közben, hogy “hol is olvastam erről, hogyan is volt ez?”

Ezért születnek Bibliaismereti bejegyzések, hogy bárhol is vagyok, ahol van net, elő tudjam kapni az emlékeztetőmet.

 


 

Ide kerülnek át a postjaim egy  régi oldalról. Amíg ez a link itt látható, nincs még minden átmásolva:

http://jezus-tanitvanysagra-hivott.blogspot.hu/


 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.